Zomerbijeenkomst 2023

De NLBVO organiseert haar Zomerbijeenkomst op 15 juni 2023 in Nieuwspoort, Den Haag. Tijdens de bijeenkomst zal keynote speaker Klaas Dijkhoff zijn rijke onderhandelervaring met ons delen.

Daarnaast zal de eerste editie van de Nationale Onderhandelprijs worden uitgereikt door een jury bestaande uit professionals die zicht heeft op een breed scala aan onderhandelingen die binnen en buiten Nederland spelen.

Programma Zomerbijeenkomst:
15.00-15.45: Inloop
16.00-16.10 Opening door Tim Masselink (voorzitter NLBVO)
16.10-16.45 Keynote Klaas Dijkhoff
16.45-17.30 Uitreiking Nationale Onderhandelprijs, fireside chat met de winnaar
17.30-19.00 Borrel

Keynote speaker:
Klaas Dijkhoff

Voor hij in 2010 Tweede Kamerlid werd, was hij onderzoeker en docent aan de Universiteit Tilburg en gemeenteraadslid in Breda. Ook had hij een eigen bedrijf in juridisch advies en IT-ondersteuning voor kleine ondernemers.

In het kabinet-Rutte II was Klaas van 2015 tot 2017 staatssecretaris van Veiligheid en Justitie en korte tijd minister van Defensie. Daarnaast is Klaas van 2017 tot 2021 fractievoorzitter geweest van de VVD. 


Vandaag de dag is Klaas ondernemer en houdt hij zich in zijn bedrijf SUE & The Alchemists bezig met gedragsbeïnvloeding. Hun expertise is organisaties inzicht geven op welke knoppen ze moeten drukken om weer aansluiting bij hun publiek of stakeholders te krijgen of deze niet kwijt te raken. Inzichten die omzetten naar concrete strategieën en interventies.

De Nationale Onderhandelprijs

Tijdens de zomerbijeenkomst van de NLBVO zal de eerste Nationale Onderhandelprijs worden uitgereikt door de jury.  De prijs beoogt een belangrijke stimulans te zijn voor onderhandelaars die gezamenlijk waarde creëren. In het bijzonder geeft de prijs erkenning aan een onderhandelaar die significant heeft bijgedragen aan oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. 

De jury bestaat uit een mooie groep professionals die zicht heeft op een breed scala aan onderhandelingen die in Nederland (en daarbuiten) spelen. De juryleden zijn afkomstig uit het bedrijfsleven, de diplomatie, de journalistiek, de bancaire sector, het Korps Mariniers, en de publieke sector. Met trots stellen wij hen aan u voor

De juryleden

 
 - Marry de Gaay Fortman (voorzitter), 
De Gaay Fortman is partner en advocaat bij Houthoff. Zij maakt als internationaal gecertificeerd mediator deel uit van de Advisory Board van Mundi Mediators. 

- Ed Kronenburg, 
Kronenburg is voormalig Secretaris Generaal van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, oud-ambassadeur in Beijing en Parijs en kabinetschef van de SG van de NAVO. 

- Serpil Tascioglu, 
Tascioglu is sinds 2020 Directeur Global Food Innovation & Strategy bij Unilever. Daarnaast werkt ze bij het World Economic Forum aan mondiale vraagstukken op het gebied van voeding. 

- Hans Biesheuvel, 
Biesheuvel is voorman en oprichter van Ondernemend Nederland (ONL). Hij zet zich in voor ondernemers, en probeert een brug te slaan naar de politiek. Biesheuvel spande zich onder andere in voor de Tegemoetkoming Energiekosten voor ondernemers. 

- Pauline Verheijen-Dop, Verheijen-Dop is Legal Director North West Europe bij PepsiCo. Eerder werkte zij als Legal Director bij Walt Disney, en daarvoor was zij Director Intellectual Property and Legal Affairs bij Polo Ralph Lauren. 

- Stientje van Veldhoven, 
Van Veldhoven is Vice President en Regional Director Europe bij het World Resources Institute. Eerder was zij Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, en Minister voor Milieu en Wonen en lid van de Tweede Kamer. Daarvoor werkte zij als diplomaat in Brussel.

- Maarten van Rossum, 
Van Rossum is voorzitter van het De Witt Institute for Advanced Negotiations. Hij is Head of Strategy bij &FLUENCE. Daarvoor was hij Global Director of Public Affairs voor the Heineken Company en raadadviseur van Mark Rutte. Hij diende als diplomaat in Washington, Brussel en Afghanistan. 

- Peter van Keulen, 
Van Keulen is oprichter en partner van Public Matters. Hij startte zijn carrière als fractiemedewerker in de Tweede Kamer. Vervolgens werkte hij bij een Amerikaans adviesbureau gespecialiseerd in strategische communicatie en public affairs. 

- Generaal Jeff Mac Mootry, 
Mac Mootry is oud-Commandant van het Korps Mariniers, en oud-Directeur Operaties van het Commando Zeestrijdkrachten. Hij diende onder andere in Afghanistan en Aruba. 

- Janine Vos, 
Vos is directielid en Chief Human Resources Officer van de Rabobank. Zij zet zich dagelijks in voor het aanpakken van kansenongelijkheid op de werkvloer. In 2021 was zij Topvrouw van het Jaar. Tevens maakt zij deel uit van de Raad van Advies van de SER Topvrouwen. 

- Thomas van Zijl. 
Van Zijl is presentator bij BNR. Hij presenteert BNR Zakendoen. In dit dagelijkse radioprogramma spreekt hij met ondernemers, vaak vanuit een externe locatie. 


Tot slot

Jeroen Baardemans zal als moderator de Zomerbijeenkomst in goede banen leiden. Baardemans is eigenaar van communicatieadviesbureau KOROKI Communications, dat gespecialiseerd is in reputatie-,  communicatie- en presentatievraagstukken. Daarnaast heeft hij jarenlange ervaring als presentator, moderator en podcast host. Op de Zomerbijeenkomst verzorgt Baardemans eveneens de fireside chat met de winnaar van de Nationale Onderhandelprijs.